12. lokakuuta 2015

Elämän ja kuoleman salaisuudet – Rebecca AlexanderOnko pahuus vuosisatojen takaa nostamassa päätään tämän päivän Englannissa. Kuka voi auttaa, kehen voi luottaa?

Junasta löytyy kuollut teinityttö ja poliisi kutsuu apuun salatieteiden ja esoteeristen uskomusjärjestelmien asiantuntijan Felix Guichardin, koska ruumis on piirrelty täyteen okkultistisia symboleja. Felix paikantaa merkit 1500-lvulle, rituaalimagiassa käytettäväksi aakkostoksi, jonka enkelit ilmoittivat elisabetin aikaiselle oppineelle John Deelle ja hänen avustajalleen Edward Kelleylle.

Ruumiin löytöpaikan lähettyvillä hetken viivähtänyt nainen jää vaivaamaan Felixin mieltä ja heidän polkunsa risteävät myöhemmin. Jackdaw Hammondiksi itseään kutsuva nainen tuntee Deen ja Kelleyn symbolit ja osaa myös käyttää niitä.

Nykyajan Englannissa tapahtuvan seikkailun lomassa seurataan Deen ja Kelleyn matkaa vuonna 1585 Itä-Euroopassa tarkoituksenaan magian avulla parantaa vakavasti sairas kreivitär, jotta tämä voisi ”lahjoittaa” miehelleen perillisen. Kreivittären sairaus ei olekaan ihan tavallista laatua ja Dee ja Kelley huomaavat olevansa hengenvaarassa.

En ole kauhufantasian suurkuluttaja, mutta silti tuli tunne, että olen lukenut (tai nähnyt) tämän tarinan ties kuinka monta kertaa aikaisemmin. Oli kalvakkaat neidot, inkvisitio, alkuelementit ja ripsaus hurmeista rietastelua. Suuri salaisuus, johon viittaillaan, oli ennalta arvattava. Mitään uutta ja mullistavaa kirja ei tarjoa, mutta mitäpä turhaan sörkkiä toimivaa reseptiä, kun sillä syntyy vauhdikas ja paikoin jännittävä kertomus.

Elämän ja kuoleman salaisuudet (The Secrets of Life and Death) / Rebecca Alexander ; suomentanut Sami Heino. Like 2014, 416 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti