16. marraskuuta 2016

The Woman in Cabin 10 - Ruth WareSuljetun tilan mysteereissä on jotain kiehtovaa, joten pitihän tähän Ruth Waren trilleriin tarttua. 

Matkatoimittaja Lo Blacklock luulee saaneensa jättipotin päästessään mukaan luksusristeilijän neitsytmatkalle. Miljonääri lordi Bullmerin vieraslistalla on potentiaalisia sijoittajia, toimittajia ja muita silmäätekeviä. Henkilökuntaa eksklusiivisella aluksella on huomattavasti enemmän kuin matkustajia. Lon on tarkoitus verkostoitua ja kirjoittaa elämänsä juttu, joka sinkoaa hänen uransa tähtiin. Toisin käy.

Matkan ensimmäisenä yönä Lo herää, tukevasta humalastaan huolimatta, vaimeaan huutoon, säntää ylös ja näkee ikkunasta, kuinka viereisen hytin parvekkeelta heitetään veteen ruumis. Lo epäilee että uhri on hytti numero 10 matkustaja, nuori nainen, jolta hän aiemmin illalla lainasi ripsiväriä. Muuten hyvä, mutta matkustajaluettelon mukaan hytti 10 on tyhjä ja koskemattomalta se myös näyttää. Aluksen turvallisuuspäällikön kanssa Lo kiertää joka sopukan, tapaa kaikki henkilökunnan jäsenet, mutta kukaan heistä ei ole se, jonka hän näki hytissä 10. Lon uskottavuus on mennyt, mutta hän jatkaa asian kaivelua ja huomaa pian olevansa vaarassa.

Alku oli haparointia, kärsimättömyys valtasi mielen moneen kertaan ja mietin, mihin tätä introa tarvitaan. No, kyllä kaikelle selitys tavallaan löytyi, mutta kokonaisuudelle olisi ollut parempi pysyä trillerin maailmassa ja jättää yritykset saada päähenkilöön psykologista syvyyttä (se on tulkintani alkujaarittelulle). Kun tapahtumat vihdoin lähtevät liikkeelle niin kyllä kirjan ihan mielellään lukee loppuun, kala on koukussa, mysteeri on ratkaistava. 

Kirja on viihdyttävä keskitason jännäri, veikeästi nykyaikaan tuotu klassinen suljetun huoneen mysteeri, mutta jotain kaipasin. Ettei vain ikävöintini kohde olisi ollut Hercule Poirot; nilkkaimineen ja vahattuine viiksineen hän olisi sopinut tähän miljööseen täydellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti